• Video: Tresenje kot oblika sprostitve po teku

  Kratko in jedrnato. Manj je več. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi. Verjetno bi na to temo lahko napisal še nekaj modrosti. V njih se namreč skriva esenca tega, kar lahko vidite v pričujočem videu.


 • Video: Koordinacija in ritem

  Današnje zaporedje ni zapleteno. Vaša naloga je relativno preprosta.


 • Psihologija za tekače: Postavljanje ciljev

  Če vemo, da je motivacija gibanje, usmerjeno proti cilju, lažje razumemo, zakaj je postavljanje ciljev ključnega pomena pri vzdrževanju motivacijske dejavnosti. Zato kot eno od glavnih motivacijskih tehnik v športu uporabljamo ravno tehniko postavljanja ciljev.


 • Moč jezika I.: Povejte pozitivno

  Uporaba jezika oz. besed je lahko odločilnega pomena pri našem počutju. Ljudje, ki uporabljajo bolj pozitivne stavke, imajo več energije za stvari, ki jih počnejo. V naslednjih dneh namenite nekoliko več pozornosti opazovanju, kako formulirate stavke in kako se izražate.


 • Moč jezika II.: Primeri, ki motivirajo

  Obstajajo določene besede, ki imajo negativne prizvoke, in ne da bi se tega tudi zavestno zavedali, v nas povzročajo demotivacijo.


 • Zen za tekače III: Naj zrak diha vas!

  Zen je zazen – torej le sedeti in delati nič drugega, niti meditirati. Običajno se zdi takšna izjava čudna ali pa nesmiselna, saj smo vedno vajeni nekaj početi. Vendar pa je dobro, tudi iz čisto psihohigienskih razlogov, občasno iz tega vzorca preprosto izstopiti. In na tak način svoj um zares temeljito in globlje odpočiti.


 • Zen za tekače I: Stres in meditacija

  Skozi zgodovino se je oblikovalo veliko različnih oblik meditacij, še vedno pa se razvijajo nove. Večina vsebuje tudi elemente sproščanja. Telo je pri miru, um pa običajno osredotočen bodisi na kak zunanji bodisi notranji objekt. Ena izmed skupnih lastnosti mnogih meditativnih metod je uravnovešanje duha in telesa. Kako to dosegajo, je v veliki meri odvisno od časa in prostora oziroma družbenih okoliščin, v katerih so nastale.Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri