• Videopredavanje: Regeneracija po maratonu

  Pretekli ste maraton. Občutek je izvrsten, pljuča so polna ponosa, dan je popoln. Nekaj ur po prestopu ciljne črte je evforija že malo manjša, telo ste že napolnili z dovolj veliko mero hidratov, maščob in beljakovin, spili veliko tekočine, se oprhali ... In kaj potem? Za dobro regeneracijo morate najprej poznati svoje kvalitete in šele nato upoštevati nasvete strokovnjakov. Poglejte na regeneracijo po maratonu skozi mentalna očala praktikanta joge.


 • Videopredavanje: Maratonski dan

  Maratonski tek je več kot le daljši tek. Od posameznika zahteva mesece sistematičnih priprav, prilagajanja, tudi odrekanj, in predvsem veliko pretečenih kilometrov. Kljub temu je vprašanj, ki se pojavljajo na sam maratonski dan, veliko. Na 2. tekaški konferenci je prof. dr. Vojko Strojnik odgovoril na najpogostejša - tista, ki lahko pomembno vplivajo na vaš tekaški nastop.


 • Videopredavanje: Psihična priprava na maraton

  Misli so med tekaško preizkušnjo pogosto tiste, ki lahko najbolj škodujejo posameznikovemu nastopu in vplivajo na njegovo samozavest. O tem, kaj se dogaja v glavi, ko nastopi utrujenost, dolgočasje ali bolečina, in kako se motivirati v ključnih trenutkih ter uspešno priteči do cilja je na 2. tekaški konferenci spregovorila Eva Kovač, univ. dipl. psih.


 • Videopredavanje: Vneti za tek - pogled zdravnika

  Ali telesna vadba okrepi ali oslabi imunski sistem? Ali je pogostost pojavljanja prehladnih oboljenj zaradi vadbe povečana? Kako vplivata akutna ali kronična vadba na potek infekcij, raka in drugih bolezni? Kakšno vlogo imajo pri vsem tem hormoni? In kako nevarni so v resnici hudi napori, kot je maraton, za naš organizem?


 • Videopredavanje: Kako pred tekom pripraviti telo?

  Povprečen tekač pred tekom za sekundo pretegne eno nogo, nato drugo, zaokroži z rokami, nekajkrat poskoči in začne teči. Večini se to zdi povsem dovolj. Vendar se na preprost način da narediti bolje.


 • Videopredavanje: Elektrostimulacija mišic v procesu tekaškega treninga

  Izvajanje treninga in hkratno izvajanje elektrostimulacije mišic je tematika, ki mnoge športnike, tudi vrhunske, še kako zanima.


 • Videopredavanje: Kvaliteten tekaški trening

  Naš življenjski slog včasih ne dovoli, da bi si lahko 'rezervirali' dovolj časa za uspešen trening. Pa je res uspešen? Je resnično dober trening samo trening, ki povzroči izčrpanje? Če se pripravljamo na 42 km, jih moramo odteči tudi na vsakem treningu?


 • 2. tekaška konferenca Tečemo skupaj

  Vabljeni na drugo tekaško konferenco, ki jo v okviru akcije Tečemo skupaj organiziramo 2. oktobra 2013, dobre tri tedne pred največjim športno-rekreativnim dogodkom v Sloveniji - 18. Volkswagen Ljubljanskim maratonom.


 • Videopredavanje: Kdo je tisti, ki teče?

  Ko tečemo, ne tečejo le naše noge, trup in telo. Skupaj s telesom tečejo vse naše mentalne vsebine, projekcije prihodnjih dogodkov in interpretacije preteklih dogodkov. Skupaj z njim tečejo naša pričakovanja, želje, strahovi in vse tisto, kar mislimo, da smo.


 • Videopredavanje: Telesna drža in kompenzatorni mehanizmi

  Zavedanje o ustrezni opremi, predvsem obutvi, in primerno zastavljenim treningom je vsekakor dobra preventiva pred nastankom tekaških poškodb, vendar pa velikokrat to ni dovolj.


 • Videopredavanje: Tekaški trening - načrtovanje treninga in testiranje

  V celoti si lahko ogledate predavanje o načrtovanju tekaškega treninga in testiranju, ki ga je imel Marko Mrak v Ljubljani 18. oktobra 2012 na 1. tekaški konferenci 'Kako VARNO! preteči maraton'.


 • 1. tekaška konferenca: Kako VARNO! preteči maraton

  Vabljeni na prvo tekaško konferenco z naslovom Kako varno! preteči maraton, ki jo v okviru akcije Tečemo skupaj organiziramo deset dni pred največjim športno-rekreativnim dogodkom v Sloveniji - Ljubljanskim maratonom.Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri