Tečemo skupaj: 3-mesečni spletni program priprav na Ljubljanski maraton

Si želite enkrat v življenju preteči mali maraton? Ste pripravljeni na ekstremne telesne napore ali le mislite, da boste tekli, dokler boste lahko, potem pa vmes malo hodili? Zagotavljamo vam, da brez priprav ne boste uspeli.

 

Preteči ali prehoditi toliko kilometro vseeno zahteva nekaj priprav, ki jih nikar lahkomiselno ne izpustite.

Verjemite, res ni zabavno vztrajati pri teku, ko se vam vidno polje spremeni v meglo zavit tunel, obhaja vas slabost, kljub 32 stopinjam vas neznansko zebe, noge pa vas ne ubogajo več.

Če ste se torej odločili preteči maraton, potem se morate ustrezno pripraviti.

Program ciklizacije

Na spletnem portalu Tečemo skupaj vas bomo v sodelovanju z našimi vrhunskimi osebnimi in kondicijskimi trenerji vodili skozi odličen program ciklizacije.

Ciklizacija je zelo premišljen načrt treningov, ki postopoma in sistematično pripravi naše telo na tek, ki smo si ga izbrali za cilj. V telesu je namreč potrebno pripraviti kar nekaj sistemov, ker pa se ti sistemi ne prilagajajo z enako hitrostjo, moramo z nekaterimi začeti prej, z drugimi kasneje.

Najbolj počasne so vse sklepne in kostne strukture, zato se bomo najprej posvetili prav njim. Najhitreje prilagodljiv je živčni sistem, zato bo le-ta prišel na vrsto malo kasneje.

Če nimate svojega tekaškega trenerja, ki bi vam oblikoval vaš lasten trening, se pripravljaje po našem programu. Sestavili smo ga dokaj ohlapno, zato se vam ga ni potrebno držati za vsako ceno. Upoštevajte še svoje občutke, dovoljeno je narediti tudi kaj po svoje. Nikar pa s treningom ne pretiravajte, dober športnik je tisti, ki trenira pametno.

Kako je sestavljen 3-mesečni spletni program: Kako preteči mali maraton

Za vsak dan posebej je naš strokovni sodelavec in odličen osebni trener Mito Šinkovec sestavil napotke in smernice, ki vas bodo, če jih boste upoštevali, vodile k vašemu cilju - brez neprijetnih posledic preteči 10 ali 21 kilometrov.

Vsak teden lahko v okviru našega programa pričakujete:

  • načrt vadbe po dnevih,
  • strokovno podporo v obliki člankov in videa,
  • prehranske smernice za tekače,
  • motivacijske nasvete in nasvete o opremi ter
  • odgovore na najpogostejša vprašanja tekačev.

Prijavite se

S klikom na prijavo na naš e-zin na spletnem mestu Tečemo skupaj boste vsak teden v svoj elektronski nabiralnik dobili enotedenski program tekaške vadbe.

 

Objavljeno: 09.08.2012 v rubriki: MOTIVACIJA. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2822,45 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri