Vabljeni na najtežji gorsko tekaški šprint na svetu

Gorsko tekaški šprint na 400 metrov, ki tudi najbolj izkušene spravi na vse štiri! Do njega nas loči še dobra dva tedna!

Tek od vznožja do vrha naleta smučarske letalnice vsekakor ni običajen gorski tek. Ne odvija se na razgibanem terenu kot so planinske poti, ni tako dolg kot tradicionalne gorske dirke in tudi od izkušenih gorskih tekačev zahteva prilagajanje tehnike in taktike teka.

Pravzaprav gre za gorsko tekaški šprint, saj tekmovalci tečejo na le 400 metrov dolgi razdalji, a pri tem v Planici premagajo skoraj 200 višinskih metrov.

Kako strmo in naporno je teči v Planici si lahko predstavlja tudi vsakdo, ki se je kdaj, vsaj po "udobnih" stopnicah ob napravi, sprehodil od vznožja do vrha velike letalnice pod Poncami.

Če tega še nikoli niste storili, je priložnost morda ravno 12. maj, ko boste ob svojem vzponu lahko spodbujali tudi tekače.

Do drugega planiškega teka je še dobra dva tedna!

V nedeljo, 12. maja, se v Planico torej vrača najtežji šprint vseh časov, ki bo od tekačev zahteval ogromno mero moči in vztrajnosti!

Trenutno je prijavljenih že preko 150 tekačev v moški in ženski kategoriji posameznikov ter več kot 20 štafet. Pri slednjih so na voljo le še startna mesta za ženske štafete.

V posebni kategoriji gasilskih štafet 8x50 bo 20 gasilskih društev tekmovalo v polni gasilski opremi.

Za gledalce vstopnine ni!


Več informacij na Red Bull 400

Tekmovalci se na dirko lahko še vedno prijavijo preko spetne strani www.eventim.si.


Da boste vedeli, kako hitri morate biti letos - utrinki iz lanskoletnega teka: Velikanko v Planici osvojila Turek in Avstrijka.

Objavljeno: 26.04.2013 v rubriki: MOTIVACIJA. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri