Wings for Life World - tekaški dogodek brez primere

4. maja 2014 ob istem času po celem svetu bo potekalo eno največjih globalnih tekaških tekmovanj do sedaj, to je Wings for Life World.

Tekmovanje 'Wings for Life World Run' je nov koncept tekmovanja namenjen vsem športnikom, naj bodo amaterji ali poklicni športniki.

Tekmovanja se bodo udeležila številna znana imena športa širom po svetu, to je ikona deskanja na vodi Robby Naish, nekdanji voznik Formule 1 David Coulthard, dirkalna legenda Eddie Jordan, nekdanji alpski smučar Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, tekačica na dolge proge Sabrina Mockenhaupt in številni drugi športni heroji, ki so se prostovoljno javili za ambasadorje dogodka.

Tudi med Slovenci imamo svoje ambasadarje, Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič, ki bodo prostovoljno pomagali pri pobudi in posledično zbiranju sredstev za fundacijo Wings for Life.

Štartnina za iskanje zdravila

Številne je motiviralo dejstvo, da bo 100 odstotkov startnin dogodka namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in katere napredki v raziskavah so odvisni v veliki meri od zasebnih pobud.

Vsako leto 130.000 ljudi utrpi poškodbo hrbtenjače, ki ji sledi paraliza, katere glavni vzrok so prometne nesreče.

Kot pravi Dušan Mravlje, smo ljudje, ki tečemo, kolesarimo ali se ukvarjamo s katerikolim drugim športom priviligirani in se tega ne zavedamo, dokler nas usoda ne posede v voziček.

Zato tako svetovni kot slovenski ambasadorji apelirajo na vse tiste, ki lahko tečejo, da se prijavijo na tek in se mu pridružijo ter tako pomagajo vsem tistim, ki tega ne morejo.

V Sloveniji štart na Kongresnem trgu

Tisoče tekačev bo 4. maja 2014 ob 12.00 startalo po našem času s štirideset različnih lokacij na petih kontinentih. Ciljna črta teka ne bo statična, temveč bo lovila tekmovalce z zasledovalnim vozilom. Tako bo zmagal tisti, ki bo pretekel najdlje. Slovenski tek Wings for Life World Run se bo pričel na Kongresnem trgu v Ljubljani.

  • Video z izjavami ambasadorjev ter razlago koncepta tekmovanja najdete tukaj, prijave (samo do 21. aprila) pa tukaj.
Objavljeno: 26.11.2013 v rubriki: MOTIVACIJA. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri