2. Eko Maraton Maribor

September je čas za 2. Eko Maraton Maribor

V sredini septembra se bo v Mariboru zgodila druga izvedba Eko Maratona Maribor, velike športne prireditve namenjene vsem rekreativnim ljubiteljem športa. Tako kot lani bo tudi letošnji maraton sestavljen iz dveh delov, kolesarskega v soboto, 17. septembra in tekaškega za katerega bo rezervirana nedelja, 18. septembra. S tem Eko Maraton Maribor sovpada v Evropski teden mobilnosti, kar ni naključje saj je eden glavnih namenov maratona pri udeležencih in ostalih ljudeh vzbuditi čut za spremembo navad v smeri ohranjanja čiste in zdrave narave ter zdravja vsakega posameznika. V sklopu prireditve bo tako velik del mariborskih ulic zaprt in rezerviran za pešce in kolesarje, torej za ekološko vrsto mobilnosti, ki jo v mestu drugače primanjkuje.

Prireditveni prostor maratona se letos seli na novo urejeni Trg Leona Štuklja s čimer bomo športno krstili ta lep in prostoren del Maribora. Na trgu bo več kot dovolj prostora za vse udeležence in njihove spremljevalce za katere bo tukaj dobro poskrbljeno pred in po športnih preizkušnjah v obeh dneh.

Kolesarski maraton bo sestavljen iz dveh, različno dolgih tras. Daljša bo dolga 114 kilometrov ter bo atraktivna in razgibana. Poseben čar bo maratonu dala trasa, katere del poteka po sosednji Avstriji. Poleg tega bo imela trasa dva večja vzpona, na zadnjemu bo tudi gorski cilj z nagrado za tistega, ki ga bo prečkal prvi. Krajša trasa bo obsegala 70 kilometrov poti, ki bo kolesarje prav tako popeljala po cestah Slovenije in Avstrije. Start obeh tras bo na Titovi cesti, cilj pa prav tako v centru mesta na novo urejenem Trgu Leona Štuklja.

Tekaški maraton bo na vrsti v nedeljo in bo prav tako obsegal dve trasi, krajšo – 10 kilometrsko in daljšo – 21 kilometrsko. Obe potekata po zaprtih mestnih ulicah Maribora, kar daje teku dodaten draž, saj je to enkratna priložnost za tek čez najlepše dele mesta. Daljša trasa med svojo potjo kar štirikrat prečka reko Dravo in si izmenjuje desni in levi breg reke za svojo pot po Mariboru. Posebej impozanten in zapomljiv je prehod čez reko prek hidroelektrarne Mariborski otok, ki je del obeh tras.

Glede na to, da je Eko Maraton na sporedu dober mesec pred Ljubljanskim maratonom, predstavlja mariborski tek odlično priložnost za pripravo na ljubljanskega. Eko Maraton bo ena zadnjih priložnosti za preizkus svoje fizične pripravljenosti in za primerjavo ter druženje z drugimi tekaškimi navdušenci. 

Za vse, ki bi se radi udeležili 2. Eko Maratona Maribor je dobrodošla informacija, da so prijave na tekaški in kolesarski del maratona možne zgolj prek uradne strani www.ekomaratonmaribor.si.

Predprijave so možne do 1. 9. 2011 (31. 8. 2011 polnoči). Prijave pa so možne do 13. 9. 2011 (12. 9. 2011 do polnoči), ko se prijavni rok izteče.

Rezervirajte si tretji vikend v septembru za 2. Eko Maraton Maribor.

Objavljeno: 11.08.2011 v rubriki: NASVETI. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri