Tekaška trasa Ljubljanskega maratona

Start 16. Ljubljanskega maratona, polmaratona in desetke bo v nedeljo, 23. oktobra, zato pohitite s prijavnino v septembru, saj se bo oktobra občutno podražila. Seveda se lahko prijavite na tek tudi po spletu. Starta desetkilometrskega teka (ob 8. 30) ter maratona in polmaratona bosta ločena (ob 10.30)

Za vas smo si ogledali traso proge in jo kratko opisali. Vsekakor je dobro, da ste seznanjeni s potekom proge. Vsaj približno boste vedeli, kaj vas čaka, lahko pa jo tudi za trening pretečete oziroma, še bolje, le njen del. Start desetke bo ob 8.30, maratona in polmaratona pa ob 10.30.

Trasa maratona in polmaratona (za maraton bo treba preteči dva kroga)

Opisan je en krog 21.098 m, za 42.195 m se tečeta 2 kroga

Start bo na Slovenski cesti med ljubljansko glavno pošto ter plesno šolo Kazina. Teči boste začeli v smeri proti Viču in po 400 metrih desno zavili na Aškerčevo cesto ter se nato priključili Tržaški cesti. Tekli boste slab kilometer po Tržaški cesti ter nato zavili desno v Rožno dolino, potem pa levo proti Vrhovcem. Po cesti na Brdo boste tekli vse do športnega centra Konex, kjer boste zavili desno. Po Poti za Brdom boste tekli do semaforja in spet zavili desno na Brdnikovo proti Rožniku in Šišenskemu hribu.

Tu boste približno na petih pretečenih kilometrih in ravno prav ogreti, da začnete teči svoj tempo. Na križišču boste zavili levo in čez gozd tekli proti Šiški. Pri športnem parku Ilirija boste zavili levo, po Vodnikovi ter Regentovi tekli prek ljubljanske obvoznice, mimo bovling centra, fitnesa in tenisa kakšen kilometer, preden boste zavili na desno, na Pečnikovo ulico ter prek Celovške polobkrožili mega center najboljšega soseda ter se ob progi začeli vračati proti centru.

Tu boste na 10. kilometru in že rahlo utrujeni. Ob progi boste tekli skoraj dva kilometra do Drenikove, kjer se boste obrnili proti Bežigradu, nadaljevali po Podmilščakovi in Slovenčevi (tu vozi avtobus št. 14), tekli mimo Ljubljanskih mlekarn čez obvoznico do Bratovževe ploščadi (15. kilometer), kjer se boste obrnili in se po Dunajski cesti v ravnem finišu, dolgem pet kilometrov, vrnili v središče mesta. Cilj bo na Trgu republike. Ja, Dunajska se vam bo NESKOČNOOOOO vlekla.

4 stojnice s pijačo in hrano: pri PST (Pot spominov in tovarištva) na Brdnikovi (cesta pripelje na Večno pot), pri mega najboljšem sosedu na ulici Jožeta Jame v Šiški ter za Bežigradom na Slovenčevi pri ljubljanskih mlekarnah in na Dunajski cesti pri knjižnici in plesni šoli Bolero nasproti Plave lagune

4 stojnice s pijačo: pri športnem parku Ilirija na Vodnikovi, na Aljaževi pri gimnaziji Šiška, pri hotelu Domina na Dunajski ter za 42-kilometrski tek še na Tržaški cesti pri Tobačni tovarni

Vse ulice in ceste, po katerih boste tekli na 21 km, 42 km:

Start: na Slovenski cesti

Aškerčeva ulica, Tržaška cesta, Šestova ulica, Rožna dolina c. II, Cesta na Brdo, Pot za Brdom, Brdnikova ulica, Večna pot, Šišenska cesta, Vodnikova cesta, Regentova cesta, Pečnikova ulica, Ul. Jožeta Jame, C. Ljubljanske brigade, Goriška ulica, Aljaževa ulica, Drenikova ulica, Samova ulica, Podmilščakova uli ca, Slovenčeva ulica, Ul. 7. septembra, Dunajska cesta, Slovenska cesta, Šubičeva ulica

Cilj: na Trgu republike

Trasa 10-kilometrskega rekreativnega teka

Prvi del je isti kot pri maratonskem krogu. Progi se ločita na Večni poti, saj maratonci zavijejo proti Šiški, udeleženci rekreativnega teka pa nazaj proti središču mesta. Tekli boste mimo živalskega vrta, potem z Večne poti zavili v notranjost Rožne doline in naredili manjši tričetrtinski krog. Nato spet na Večno pot pri Ameriški rezidenci in mimo Kolmanove vile ter nato po Cesti 27. aprila do podvoza za v center mesta, kjer boste od cilja oddaljeni samo še približno 500 metrov.

Stojnica s pijačo in hrano: pri PST na Brdnikovi (cesta pripelje na Večno pot)

Vse ulice in ceste, po katerih boste tekli:
Start: na Slovenski cesti

Aškerčeva ulica, Tržaška cesta, Šestova ulica, Rožna dolina c. II, Cesta na Brdo, Pot za Brdom, Brdnikova ulica, Večna pot, Rožna dolina c. XV, Rožna dolina c. VIII, Rožna dolina c. I, Rožna dolina c. X, Rožna dolina c. V, Večna pot, Cesta 27. aprila, Erjavčeva cesta, Prešernova cesta, Šubičeva ulica

Cilj: na Trgu republike

 

Objavljeno: 28.09.2011 v rubriki: NASVETI. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2798,85 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri