Suunto Ambit 2.0

Lahko ji rečemo ura, ampak s tem ji delamo krivico. Nadmorska višina, navigacija, hitrost, orientacija, srčni utrip, vremenske razmere – vse to kontroliramo le s pritiskom na gumb.

Kar dela AMBIT posebnega je super zmogljiv GPS sprejemnik in avtonomija baterije. GPS vgrajen v Ambit je optimiziran za zapestno uporabo in spremlja podatke širokokotno. Določitev lokacije, načrtovanje poti, nalaganje poti preko portala Movescount ter Fusedspeed so le nekatere funkcije, ki jih ponuja Ambit navigacija.

Ambit, ki ga med svojo aktivnostjo obremenimo z enosekundnim GPS intervalom nam bo pošiljal podatke približno 12 do 15 ur, med tem ko eno-minutni interval podaljša spremljanje aktivnosti vse od 50 do 55 ur. Zaradi varčevanja z baterijo je dobrodošla funkcija sleep mode, ki se aktivira kadar ura miruje.

Sunnto

Poosebite svoj Suunito Ambit z novo nadgradnjo App Zone

Na voljo je težko pričakovana tretja nadgradnja modela Ambit. Najnovejša nadgradnja je velik korak naprej pri že tako funkcijsko dodelanem zapestnem računalniku. Novitete bodo zadovoljile še bolj zahtevne uporabnike in športne zanesenjake.

Revolucionarna novost je vključitev uporabnikov Suunto Ambita v razvoj tega instrumenta. 

Suunto je znan po svojih inovacijah in prav zaradi tega se je lotil oblikovanja skupnosti uporabnikov Suunto instrumentov. Posameznik lahko individualno odkriva in ustvarja lastne funkcije, ki jih lahko uporabi pri svoji aktivnosti ter jih deli tudi z ostalimi uporabniki preko portala Movescount.com. Omenjena skupnost se imenuje Suunto App Zone, ki združuje vse uporabnike, saj ima prav vsak posameznik možnost individualno razviti različne aplikacije, ter še dodatno izboljšati svoj Suunto Ambit.

Suunto

Novost, ki jo nadgradnja prinaša je tudi možnost intervalnega treninga. Omenjena funkcija dela AMBIT še boljši trening pripomoček. Za tekače je prav tako zanimiva tudi aplikacija »MARATHON TIME«, ki prikazuje oceno končnega časa, ko boste pritekli na cilj.

Za pohodnike bo atraktiven »CLIMB COUNTER«, ki avtomatsko šteje vzpone namesto vas. Ter za kolesarje »STEADY CADENCE«, ki prikazuje kdaj se ritem kolesarjenja upočasni, med tem pa bo aplikacija »CURRENT INCLINE« poskrbela tudi za informacijo o odstotkih vzponov med celotno kolesarko turo.

Suunto

To je le nekaj primerov aplikacij

Možnosti za ustvarjanje in odkrivanje funkcij so neskončne, saj lahko sami ustvarite funkcijo, ki bo ustrezala prav vašim treningom in ostalim športnim avanturam.

Če želite raziskati celoten seznam trenutno razpoložljivih aplikacij pojdite na Suunto App Zone, ki ga najdete na Movescount.com ter si jih naložite na svoj AMBIT. Z njihovo pomočjo bo vaša vadba postala še veliko bolj zanimiva in pestra.

Suunto Ambit je z nadgradnjo številka 2.0 postal kompatibilen tudi s tehnologijo ANT +, kar pomeni združljivost s Suunto FOOT, BIKE in GPS pod-om ter podobnimi napravicami drugih proizvajalcev, ki uporabljajo ANT tehnologijo. Omenjeni pod-i bodo naredili vašo aktivnost pestrejšo, izmerjeni podatki pa bodo še natančnejši.

Suuntova športna skupnost imenovana Movescount je osnova za prilagajanje ure športnikovim potrebam in željam. Prav tako je nepogrešljiv pripomoček pri analizi športnikovih aktivnosti ter načrtovanju le teh. Z nadgradnjo 2.0 je postal tudi orodje za razvijanje aplikacij, ki lahko uro naredijo še bolj funkcijsko bogato.

Različica 2.0 uresničuje konstanten razvoj in izboljšave, ki so bile obljubljene ob rojstvu AMBIT-a ter že potrjene z različicami 1.5 in 1.8.

Več informacij na www.suunto.com

Objavljeno: 05.12.2012 v rubriki: OPREMA. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2822,45 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri