• Zen za tekače III: Naj zrak diha vas!

  Zen je zazen – torej le sedeti in delati nič drugega, niti meditirati. Običajno se zdi takšna izjava čudna ali pa nesmiselna, saj smo vedno vajeni nekaj početi. Vendar pa je dobro, tudi iz čisto psihohigienskih razlogov, občasno iz tega vzorca preprosto izstopiti. In na tak način svoj um zares temeljito in globlje odpočiti.

 • Zen za tekače I: Stres in meditacija

  Skozi zgodovino se je oblikovalo veliko različnih oblik meditacij, še vedno pa se razvijajo nove. Večina vsebuje tudi elemente sproščanja. Telo je pri miru, um pa običajno osredotočen bodisi na kak zunanji bodisi notranji objekt. Ena izmed skupnih lastnosti mnogih meditativnih metod je uravnovešanje duha in telesa. Kako to dosegajo, je v veliki meri odvisno od časa in prostora oziroma družbenih okoliščin, v katerih so nastale.


 • Zen za tekače IV: Bodi le tekač, ki se kdaj pa kdaj nasmehne življenju!

  Je zen nekaj, kar bi vam lahko bilo blizu, imate občutek, da bi vam utegnilo koristiti? Ne le med tekom, tudi sicer, v vsakodnevnem življenju. Če o čem, potem je zagotovo o zenu zelo veliko zmotnih stereotipov. Zmotnih predvsem zaradi tega, ker so posledica zelo majhnega poznavanja zena tistih, ki so jih ustvarili.


 • Zen za tekače II: Preprosto bodi!

  Kako je bilo z včerajšnjim vetrom? Zagotovo ste ugotovili, da je bil enake barve kot predvčerajšnji. Morda za odtenek svetlejši, le kdo bi to vedel. Ste se lotili vadbe pozornosti z opazovanjem dihov, ki sem jo opisal v prejšnjem, uvodnem poglavju o zenu? Ste zbrali dovolj volje in vztrajnosti za vsaj nekaj minut?


 • Tek je lahko meditacija

  Tek vse bolj postaja vrsta meditacije. Lahko vas preseneti, zato najprej dopustite možnost, da se to lahko zgodi tudi vam.Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri