Dol s kalorijami čez vikend!

Če ob koncu tedna ne boste sodelovali na prvem domžalskem polmaratonu ali 20. ptujskem, naj vas povabimo na že jutrišnje tekanje po atletski stezi ljubljanskega stadiona na Kodeljevem, kjer popoldne pripravljajo letošnji tretji tekaški preizkus vaše kondicije oziroma pripravljenosti pred jesenskim začetkom tekaških prireditev oziroma kot predpripravo za Ljubljanski maraton (mimogrede: če niste še prijavljeni, ste najcenejši rok že zamudili!).

Cooperjev test na štiri kroge po 400 metrov za ženske in šest za moške se bo začel ob petih, startali pa boste v skupinah, ki jih bodo pripravili glede na predprijavo. Na koncu boste izvedeli rezultat in slišali še kakšen nasvet iz ust našega tekaškega strokovnjaka dr. Branka Škofa. Informacije: www.tek.si

Le še en mesec bo trajala kolesarska sezona. Zato pohitite z nakupi v športnih trgovinah, kjer bodo le še kratek čas kolesarsko opremo ponujali ceneje, lepše dni pa izkoristite tudi za kakšen izlet. To soboto greste lahko premagat klanec in serpentine po cesti iz Kranjske Gore na Vršič, v soboto pa se lahko pridružite množici na čisto ravninskem Poli maratonu po okolici Ptuja. Ampak mi vas vabimo na nekaj manj zahtevnega in bolj sproščujočega.

V nedeljo bodo gorskokolesarski maraton pripravili na Lokvah nad Novo Gorico. Vozili boste po gozdnih kolovozih, makadamskih cestah in asfaltiranih odsekih Trnovskega gozda v skupnem seštevku 30 kilometrov na kratki progi in 50 na dolgi progi. Start bo ob desetih. Informacije: www.planota.si.

Ob koncu septembra se bo začela nova plavalna rekreativna sezona. Poskrbite za pravočasno prijavo na vadbo ali tečaj, do takrat pa poskušajte ujeti še kakšen odprt letni bazen (prihodnjo sredo in četrtek boste na svoj račun prišli v bazenu ljubljanskega parka Kodeljevo – podrobnosti poglejte na www.riba-drustvo.si) ali pa se potopite v (za zdaj še) toplo Jadransko morje.

Septembra boste kar dvakrat lahko skočili vanj in v Žusterni odplavali dva maratona. Prvi bo že to soboto, preplavati pa boste poskušali 1.100 metov. Start bo ob 10. uri. Informacije: www.plavalniklub-koper.com.

Ne le tehtnica, tudi nekatere sodobne elektronske naprave vam bodo v pomoč pri spremljanju izgube kalorij pri telesnih dejavnostih, in če si jih lahko privoščite, so ne le zanimiva, ampak tudi koristna igračka.

Objavljeno: 01.09.2011 v rubriki: NASVETI. Več iz rubrike:

Skupaj smo letos pretekli 2454,95 km Pridružite se nam

Aktivni.si strokovnjaki: Dalibor Todorovič, Mito Šinkovec, Marko Mrak, Rober Hönn in Martina Mihić.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri